lørdag 9. januar 2010

Ingen straff, kun belønning- gamnmeldags LO

Ref dagens store nyhet, dvs en av dem da se http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=586552 hvor Komplett.no sin bonusordning er omtalt. Etter en tid med høyt fravær forsøker bedriften nå ordning hvor de med lavt fravær belønnes. Jo lavere fravær desto høyere bonus.

Jeg synes en slik ordning er en god idé. Den må jo ikke erstatte eventuelle tiltak som går på å se hva reell årsak til fravær, men som del av helhet- perfekt.
Dessverre så er LO ute og blafrer med sine gamle rigide holdninger. Jeg kan ikke ha sett et eneste konkret forslag eller tiltak som hittil har senket fraværet noe som helst...Dagens ordninger kan ikke fortsette om bruken av sykelønn + trygd fortsetter å øke som nå. Da vil Norge kveles innen 2 tiår av egne utgifter!

I denne ordningen er det ingen som straffes som LO hevder. Derimot så premieres de som faktisk er på jobb. Har du 5 fraværsdager eller mer i et kvartal så får man altså ingen bonus. Neivel, men den faste lønn beholdes med alle de rettigheter som finnes.Alstå ingen straff!! Kun gulrot - ingen pisk.

Derimot så burde LO jobbe for den urett som gjelder innen arbeidslivet blant alle de enkeltmannsforetak og egenforetakere. Er du elektrikker, rørlegger eller fysioterapeut med eget foretak så har du ingen rettigheter eller beste fall både 60% av en ordinær ansattrettighet. Nesten alle større bedrifter som vi lener på oss idag har en gang begynt i det små. De burde vi kjempe om, gi rettigheter og ta vare på som alle andre.

Så kjære LO; vennligst istedet for å radbrekke forslag og tiltak kom med egne og start å kjempe for de som fortsatt ikke har fullle rettigheter og lik lønn.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar