torsdag 23. juli 2009

Ferie, skatteflukt og politikere uten rot i virkeligheten

Ferie og ferietid betyr at det verden av en eller annen grunn går litt saktere. Som utdannet sykepleier og noe erfaring fra helsevesenet som sommervikar vet jeg at det absolutt ikke alle som tar ferie. Verken sykdom, dårlig helse eller uhell tar fri om sommeren. I år hjelper hysteriet rundt svineinfluensaen ekstra godt til kanskje....

Det virker også som de aller fleste journalister også går litt saktere. Det må jo være årsaken til at vi får en rekke nyheter som strengt tatt ikke er nyhet. La meg poengtere:
Boligpriser- når man spørr meglerene om prisene har sunket vil de aldri si ja. De lever at folk vil selge boliger og da må prissannsynligheten være god!!

Svineinfluensaen - VG 22.juli 2009. 1,4millioner nordmenn kan være smittet innen 4 uker!! Det er tabloide og misvisende bruk av statistikk og worst case scenarioer. Dette som en oppfølging over mange dager som får svineinfluensaen til å fremstå som rene svartedauen. Vi kan anta at mange blir syke, de aller - aller fleste vil ligge ca 1 uke til sengs og ha glede av febernedsettende og smertestillende tabletter. Noen få vil bli ekstra dårlige og vi får håpe helsevesenet får anledning til å bruke tiden sin på disse og ikke at resten av verden is gone lunatic!!!!!

FRP- Her har mange pauset eller fått sakte omløp. Etter i mange års kamp for å bli tatt på alvor av sine kollegaer så bruker man juli til å trekke seg selv ned i søla. Med en serie av utspill som blant annet skal sende asylsøkere til Afrika etc så bruker FRP kun noen få uker på å igjen plassere seg på sidelinjen i norsk politikk. Det virker nesten som de ikke ønsker å være reelle regjeringskandidater og at de nyter godt av å kaste dritt fra sidelinjen. Det er lettere å være uenig med alle enn å kunne dra Norge og samfunnet videre. Det vil være svært synd om det som potensielt blir landets nest største parti setter seg og sine velgere utenfor banen og blir som brøleape-supportere vi finner på fotball-kamper.

Stein-Erik Hagen flagger utenlands: at folk flytter til og fra landet er heldigvis frivillig og totalt sett så vil hans virksomhet være uendret slik at den fortsatt vil skape arbeidsplasser i Norge. Men at vi i Norge har politikere som av en eller annen grunn har gjort dette til en hatgruppe er mystisk. Hva er årsaken? De er lette å ta selvfølgelig med sitt sløseri...dvs sløseri som skaper en rekke arbeidsplasser i dette landet og som de aller fleste liker å se. Vi snur oss fortsatt etter luksusbåter, flotte biler og lart oss trollbinde av mystikken rundt "de rike". Det må være andre kampsaker som burde vært viktigere. F.eks at skolen viser dårligere resultater enn andre sammenliknbare land. Helsevesenet er enda dyrere og tildels dårligere enn andre land. Dette er saker som burde være et hat for vår regjering.

Vel dette var dagens utblåsing fra sjøkanten. Kanskje det grå været som utløste det, men tross alt er det jo mye å gruble på.

Fortsatt god sommer....

1 kommentar:

  1. Hei gamle klassekamerat. Skal følge med på bloggen din. Hyggelig om du stikker innom min også. Ha en fortsatt god sommer! På tide med en reunion med klassen snart???? Klem Kristin

    SvarSlett