fredag 9. oktober 2009

Gratulerer Mr Barack Obama - fy deg Siv Jensen

Gratulerer President Barack Obama, jeg skal ikke bruke denne bloggen til å hverken argumentere for eller mot tildelingen. Uansett hvem som får prisen så blir det nesten alltid diskusjon om det var riktig eller ikke.

Det som er helt sikkert er at den norske Nobel-komiteen har vært dristig før og tør å være det igjen. Det var sterke reaksjoner på at Yassir Arafat mottok prisen på 90-tallet. En gammel terrorist tatt inn i varmen sa mange. Når man ga prisen til støtte for planting av trær i Afrika- ja så sa kritikerne at dette ikke var fredsskapenede arbeid men miljøvern.
Vel Torbjørn Jagland sa noe bra om dette selv idag: Vi må bevege oss inn i realpolitkken. Ja det må vi. Man må tørre å se realitetene i øynene... nok sagt

Når det gjelder den hjemlige kritikken så er noe av det saklige helt greit, derimot så blir jeg kraftig irritert (igjen) på Siv Jensen.
Når hun mer enn antyder at hr Jagland nærmest gir denne prisen til Obama for å få et møte med ham. At det er hyggelig å få ham til Oslo. Slike idiotiske utsagn burde hun holdt seg for god til. Å beskylde en av våre mest erfarne utenrikspolitikere og nyvalgt leder av Europarådet for å ta private initiativ faller på sin egen urimelighet. FrP befester seg dermed som det useriøse partiet som kanskje flere burde få opp øynene for. Alle dere som stemte Frp vennligst se forbi de mer enn populistiske utsagnene og les hovedsakene i deres politikk og veivalg. Ikke mye som gavner "folk flest" der!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar