mandag 2. november 2009

Oppgjør i Arbeiderpartiet- oppgjør i mediene

Det kan visst se ut som en del har opptil flere høner å plukke med Arbeiderpartiet for tiden. Det ramler mer eller mindre kjente ting ut av skapene og det mangler visst ikke på saftige personbeskrivelser. Alt i alt så bringer dette litt nyvunnen temperatur til temaet "hva handler politikk egentlig om".
Det kommer kanskje ikke som noen bombe, me poltikk handler om makt. Det er derfor de aller fleste poltikere er der de er. De vil påvirke og de har en idé om at de vet best. Vel-vel, det er det vi har dem til. Bestemme for oss og vi kan påvirke dem.

Det jeg er spent på er medienes skriverier. Etter at Karita ga sin ærlige historie med både oppturer og nedturer så har aviser og kommentatorer mesket seg. En sluknet AP-stjerne som strengt tatt ingen skjønner hvorfor måtte gå. Når hennes historie kommer frem så vekker det frem mye rart blant folk. Det mest irriterende er karakteristikker gitt av såkalte eksperter.
At Karita uttaler seg negativt om sin "sjef" så er faktisk vår alles "sjef". Han verken kan eller skal behandles som en vanlig direktør. Han må tåle at andre både vil si sannheten i hvert fall deres sannhet om hans stil. Spesielt i kontroversielle saker. Når da eksperter trekker Karita sine uttalelser om sin gamle sjef til sammenlikning med en ordinær arbeidstaker / arbeidsgiver forhold så blir det feil.
Karita er ikke selv en dårlig leder selv om hun har kraftsalver på lager. Hun klarer å skille rollene... det gjør tydeligvis ikke ekspertene.

Det blir derfor nå spennende å se hva kommentarene blir etter Håkon Lie sin biograi: han er vel også en dårlig leder? En som ikke burde uttale seg? Burde holdt munn?
Vel verden går heldigvis stort sett fremover fordi noen ikke klarer å la være å holde munn.

Jeg vil derfor applaudere Karita sin bok, hun tar et oppgjør med en politikerstil og ikke en lederstil. Sett i ettertid kan man vel si at å bytte ut henne med Osmundsen ikke var særlig heldig......Det burde enhver leder / statsminister selv se om ikke annet i etterkant.

Kjære synsere....det er lov å bruke hodet....

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar