lørdag 8. august 2009

Nok er nok Stoltenberg

I dagens DN sier Jens Stoltenberg:

Statsminister Jens Stoltenberg mener finanstoppene som gir millioner til Frp burde vist større ydmykhet og takknemlighet for den norske velferdsstaten, skriver Dagens Næringsliv.

Betyr dette at kjære Jensemann også skal legge seg bort i hva de såkalte rike (og andre) faktisk bruker sine penger på etter at pålagt skatt er betalt?
Betyr dette at Jensemann tar ell ære for den velstand som vi idag har i Norge?

Det første punktet: Jens og SV-Kristin mener at de rike skal virkelig få svi. Derfor har de skjerpet formueskatten de siste årene i deres regjeringstid. Det merkelige er at i samme artikkel så sier hr Statsminister at ved å fjerne formueskatten så vil de 100 rikeste spare inntil 5millioner hver og at samfunnet vil tape 12 milliarder.
Her skurrer det. De 100 rikeste bidrar altså med maksimum 0,5 milliarder i formueskatt tilsammen. Så hvem - kjære stats og finansminister bidrar med de 11,5 andre milliardene? Hvilke mennesker er det som betaler inn disse milliardene?
Det er også ganske urovekkende at landets statsminister på denne måten går ut med dette. Han er også statsminister for dem som ønsker en annen regjering og en annen retning. De har samme rett til å påvirke på sin måte. På samme måte som LO støtter med 5 millioner kroner.

Tar Jens all ære for tingenes tilstand i NOrge i dag? Det virker slik. Det betyr vet at den også må ta kritikk for det som ikke er bra. Da legges skylda på "de andre".
Eller kanskje se på hvor heldige vi har vært, vi fant olje og vi utvinner den. Derfor er vi der vi er. Svenskene, de har ikke olje, men de har kommet langt de også forresten.

Nei Jens, dette er et realt sleivspark du burde spart deg for. Du har ingen rett til å hevde dette uten å utdype. Og slik som dette fremstår så virker det Rød-grønne alternativet mer mørkerødt for tiden.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar