onsdag 7. juli 2010

Extrema Outdoor, støy og narkotika?

De siste dagene har vært preget av skriverier om den voldsomme støyen og det enorme narkotikaproblemet som i helgen var på Kalvøya.
I følge politiet kom det flere klager enn i hele russetiden og at 68 pågripne for narkotikaforhold kun var toppen av isfjellet.

Når det gjelder støy så er vi merkelig intolerente her i Bærum. For inntil 12 år siden hadde vi hovedflyplassen nærmest midt i bygda vår, vi har E18, tog og t-baner som dundrer gjennom bygda vår.
Mange av oss bor langs Bærumsveien, Vollsveien eller andre tungt belastede veier som skaper både støy og forurensning. Det aksepterer vi (om en med noe motstand, men ikke nok til å nå frem).
Derimot 1 lørdag så arrangeres det et arrangement som setter Bærum på kartet og kanskje i fremtiden kan bli en årlig happening så kaster vi oss på telefonen og klager oss både gule og blå.
Vi bor på Eiksmarka og vi hørte da at det var lyd pga vær og vindforhold, men t-banen som kjører forbi 8 ganger i timen overdøvet musikken. Vi kunne i tillegg fint prate sammen, det var egentlig mer som om en nabo hadde fest.
Dette må vi akseptere - vi aksepterte jo utefest i flere uker på Fornebu i forbindelse med MGP?

Så var det narkotika da? Det kan jo virke som det var et realt dop-party på Kalvøya, men med 9000 mennesker samlet så dukker det opp noen som ikke er ønsket. Det man bør spørre seg er følgende:
1. Hadde politiet kunnet ta disse 68 om det IKKE var festival? Hvis svaret er nei så har man kanskje hjulpet noen ut av problematikken
2. Er ikke dette en gylden sjanse til å nettopp sette fokus på rusproblematikk og heller bruke arenaen til forebygging

Narkotikaproblemet blir ikke borte fordi man nekter flere festivaler på samme måte som det nok er en marginal mengde som starter på festival. I så fall bør vi stoppe og sende barna våre til Hove, Quart og Roskilde.

Tillat årlige konserter og jobb sammen med arangørene om rusforebygging, opprydding etc. på den måten så skaper vi en levende bygd for alle med tilbud til alle.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar