søndag 20. september 2009

Søndag og høst

Søndag er av en eller annen grunn liksom høstens dag. Jeg får liksom alltid følelsen av at det er ekstra høst når søndagene kommer. Dagen går litt senere, jeg er kanskje litt trøttere eller at farger, temperatur og omgivelser med ett viser seg frem. Nå skal jeg ikke stikke under en stol at søndag ofte betyr mer tid og mindre stress. Ingen butikker man må gå i samtidig som sommerens kjør har lagt seg.

Det er jo en kjennsgjerning at man i sin iver etter og nyte enhver form for sommer drasser seg selv og familien rundt på en skikkelig runddans. Man skal i løpet av noen får sommeruker / sommerhelger rekke å besøke sommerstedet - dvs lukte litt på sjø og barndomsminner. Man skal rekke å sette ting i orden på fjellet. Det man ikke kan gjøre om vinteren. Man skal rekke å sykle sine tilmålte mil i nordmarka og løpe sine kilometer i skogen..... ALt i alt så blir det jo egentlig ganske mye.

Derfor liker jeg late søndager. De begynner med god frokost, de fortsetter gjerne med en rolig aktivitet, men det de først og fremst er.... det er å la kroppen falle inn i et roligere gear. Så selv med 2 små barn så skal man tillate seg å slappe av. Alt man ikke får gjort er det ikke så farlig med.

Så kjære leser...... nyt din late søndag med god samvittighet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar